[print_link]
Ovenschotels zijn ideaal wanneer je geen zin hebt om te koken, of gewoon een beetje lui bent. Alles in een ovenschaal en de oven doet de rest van het werk.
Pasta-aubergine schotel met tomaat, mozzarella en basilicum
Deze ovenschotel met pasta, tomatensaus, gegrilde aubergine en mozzarella is echt een lekker warm comfort gerecht. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en is makkelijk en snel gemaakt. Ideaal toch?
Dit heb je nodig (1 ovenschaal)
150 gram volkoren (spelt) pasta
1 grote aubergine
2 trostomaten
1 pakje sugo (390 gram) (of zelf maken)
2 teentjes knoflook
1 ui
1 bol mozzarella
1 el tijm
1 el oregano
verse basilicum
peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten en aubergine in plakken (door de lengte).
Verhit een (saus)pannetje met olijfolie en fruit de ui, knoflook, oregano en tijm een minuut aan. Voeg vervolgens het pakje sugosaus toe en verwarm 5 minuten op laag vuur. Blijf roeren.
Smeer een ovenschotel licht in met olijfolie en bedek de bodem met de ongekookte pasta. Verdeel de helft van de tomatensaus over de pasta en bedek vervolgens met een laag plakken aubergine en tomaat.
Verdeel hier vervolgens de rest van de saus over en eindig met een laag plakken aubergine en tomaat. Besprenkel wat olijfolie over de bovenkant van de schotel, zo kan de aubergine en tomaat lekker grillen.
Bak de schotel 20 minuten in de oven. Haal uit de oven, verdeel plakken mozzarella over de schotel en bak nog 5 minuten in de oven.
Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met verse basilicum en eventueel nog wat oregano en/of tijm.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.