[print_link]
Soms kun je zoveel zin hebben een in gerecht, bepaalde ingrediënten of combinaties. Dit heb ik wel eens met bestaande gerechten die ik regelmatig eet, maar ook met nog niet eerder gemaakte gerechten of combinaties die dan een week lang in mijn hoofd zitten.
Dan had ik met deze pasta rode pesto met gegrilde aubergine. De enige oplossing was het gerecht maken en hopen dat het net zo lekker smaakte als dat ik hoopte. En dat was zeker zo!
Pasta rode pesto met gegrilde aubergine en basilicum
De simpelste pasta’s zijn vaak het lekkerst. Mits de ingrediënten goed klaargemaakt worden en de juiste combinaties worden gemaakt. En laten we de knoflook en kruiden natuurlijk niet vergeten.
Deze pasta rode pesto met gegrilde aubergine en basilicum is zo een lekkere, best simpele pasta. Gezond, makkelijk en snel gemaakt en heerlijk op zonnige dagen. Glas wijn er bij en genieten maar.
Dit heb je nodig (2 personen)
100 gram volkoren (spelt) pasta
2 el rode pesto (zelf maken of een verse variant uit de winkel)
1 aubergine
1 bakje cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook
1 ui
1 el tijm
peper en zout
verse basilicum
1 handje zonnebloem- en/of pompoenpitten
optioneel: mozzarella
Zo maak je het
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de knoflook en ui fijn en snijd de aubergine in plakken/grote stukken. Meng in een kom de aubergine, knoflook, ui, tijm en een scheutje olijfolie door elkaar. Verhit een grillpan en grill de aubergine, ui en knoflook ongeveer 5 á 7 minuten, totdat er grillstrepen op de aubergine te zien zijn.
Snijd de tomaatjes doormidden. Doe de pasta in een pan en meng hier de rode pesto, aubergine en tomaatjes door. Voeg als laatste de pitten toe en verwarm het geheel nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met basilicum en eventueel wat mozzarella.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.