[print_link]
Het is het seizoen van de peren! Lekker uit de hand, in een salade of smoothie, maar ook heel lekker om mee te bakken. Bijvoorbeeld deze perencake met speculaas en pecannoten. De combinatie van peer en speculaas maakt van deze cake echt een herfstcake.
Perencake met speculaaskruiden en pecannoten
Dit is een van de lekkerste cakes die ik tot nu gemaakt heb! Zowel de structuur als de smaak.
De cake heeft een heerlijke, smeuïge structuur door de combinatie van spelt- en amandelmeel. De peer maak de cake cake zoet en smaakvol. De pecannoten zorgen voor een lekkere bite.
Wat dacht je van een wandeling op zondag en dan thuiskomen en genieten van een kop koffie of thee, mét een dikke plak van deze perencake?
Dit heb je nodig
100 gram volkoren speltmeel
100 gram amandelmeel
3 eieren
50 gram roomboter (of kokosolie)
120 ml plantaardige melk
1 peer
1 eetlepel speculaaskruiden
1 zakje baking soda
sap van kwart citroen
snuf zout
50 gram pecannoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef het meel. Meng in een kom het meel, speculaaskruiden en zout. Meng in een andere kom de eieren luchtig en meng met een garde de boter en melk erdoor. Roer vervolgens voorzichtig de baking soda en citroensap erdoor. Giet de inhoud bij de kom met meel en meng met een garde tot een beslag. Spatel nu de pecannoten door het beslag.
Schil de peer en snijd in dunne plakken.door het beslag. Vet een cakeblik in met boter of kokosolie en giet hier het beslag in. Verdeel de plakken peer verticaal in het deeg.
Zet de cake in het midden van de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen.
Tip: ook lekker met appel en rozijnen.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.