[print_link]
Ochtenden met warme ontbijtjes uit de oven. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe erg ik hier van hou. Warme crumble is zo een ontbijtje. Eerder maakte ik al een rabarbercrumble, bessencrumble en appelcrumble. Omdat ik peren in de fruitschaal had liggen die op moesten, bedacht ik een recept voor een heerlijke perencrumble. Warme peer uit de oven is namelijk zo lekker, dat had ik al geproefd in deze perencake.
Perencrumble met gember en walnoten
De combinatie van peer, gember en walnoot is echt ontzettend lekker. Deze crumble is niet alleen lekker, maar ook gezond. De havermout en het fruit zorgen voor energie, de noten voor eiwitten en gezonde vetten en de crumble bevat alleen natuurlijke suikers van de peer en appelsap. Een perfect ontbijtje dus.
Lekker met een grote eetlepel (plantaardige) yoghurt.
Dit heb je nodig
2 peren
50 gram walnoten
stukje gember (3 cm)
1 el kaneel
50 gram havermoutmeel
70 gram havervlokken
2 el olie
2 el appelsap (liefst vers uit de juicer)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de peren in stukjes. Verdeel deze over een brownieblik of ovenschaal. Schil de gember en hak fijn. Maal 50 gram havermout tot meel met een staafmixer. Meng de havermoutvlokken, havermoutmeel, walnoten, kaneel, gember, olie en appelsap in een kom met een spatel of lepel. Verdeel het mengsel over de peren.
Bak de crumble in 25 á 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.