[print_link]
Niets is verser dan wanneer je het zelf maakt! En wat is er lekkerder dan vers brood, verse wraps uit de pan of verse, knapperige pitabroodjes van volkoren speltmeel uit de oven!?
Gezonde pitabroodjes van volkoren speltmeel
Deze pitabroodjes zijn niet alleen vers, knapperig en heel lekker, maar ook nog eens een stuk gezonder dan de kant-en-klaar variant uit de supermarkt. Deze pitabroodjes zijn namelijk gemaakt van volkoren speltmeel. Veel voedzamer dan wit tarwemeel.
Het maken van de broodjes zelf is echt heel makkelijk, het kost alleen wat meer tijd, omdat het deeg en uur moet rijzen. Maar wat dacht je van verse volkoren spelt pitabroodjes uit de oven in het weekend?
Je kunt de pitabroodjes namelijk elke moment van de dag eten. In de ochtend met ontbijbeleg, in de middag als lunch met bijvoorbeeld gegrilde groenten of maak er in de avond een gezonde ‘pita gyros’ van.
Dit heb je nodig (4 pitabroodjes)
250 gram volkoren speltmeel
150 ml lauw water
3,5 gram gist
2 eetlepels olijfolie
snuf zout
Zo maak je het
Meng in een kom het speltmeel, zout en gist. Voeg vervolgens de olijfolie toe en een klein beetje water. Kneed het beslag goed met je handen. Voeg beetje bij beetje de rest van het water toe en kneed het er goed doorheen.
Laat het deeg in de kom en leg een vochtige theedoek over de kom. Laat een uur rijzen op het aanrecht.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal na een uur de theedoek van de kom en kneed het deeg nog even goed door. Maak 4 bolletjes van het deeg en rol of druk deze bijna plat. In de oven zullen ze weer iets boller worden.
Leg de broodjes op een rooster met bakpapier en bak ze gaar en goudbruin in 20 minuten. Laat goed afkoelen voordat je ze open snijdt en beleg de pitabroodjes met wat je wilt!
Tip | houd je van kruidige broodjes? Het is ook heel lekker om de broodjes in te smeren met olie en tijm, voordat je ze de oven in doet.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.