[print_link]
Pizza, wie houdt er niet van! Ik kan soms ineens zo een zin hebben in pizza, maar dan wel een zelfgemaakte pizza met goede, verse ingrediënten en veel groenten. Zin in een gezondere, verse pizza maar niet zoveel tijd of zin om deze helemaal zelf te maken? Maak dan een pizza van Libanees platbrood!
Libanees platbrood (tegenwoordig gewoon te koop bij de AH), is ideaal om mee te dippen en om te vullen als een wrap. Maar je kunt hier ook een heerlijke pizza van maken!
Door het Libanese brood als pizzabodem te gebruiken, krijg je een dunne knapperige bodem. De pizza is hierdoor minder machtig. Beleg met je favoriete toppings, even in de oven en klaar!
Heerlijk als lunch in het weekend of na een drukke maandag.
Pizza van Libanees platbrood met pesto, champignons en rucola
Je kunt het brood met van alles beleggen. Let er wel op dat de pizza maar 8 á 10 minuten de oven in gaat. Gebruik daarom geen toppings die langer nodig hebben om te garen.
Ik belegde deze pizza met tomatenpuree, mozzarella, pesto, champignons, oregano en rucola. Een heerlijke combinatie! Wil je de pizza liever plantaardig? Laat dan gewoon de mozzarella weg.
Dit heb je nodig
1 klein blikje tomatenpuree
1 Libanees platbrood
mozzarella
champignons
groene pesto
rucola
2 el olijfolie
1 tl oregano
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de bodem licht in met tomatenpuree. Snijd de mozzarella en champignons in plakjes en verdeel over de bodem. Verdeel nu een paar theelepeltjes pesto over de pizza. Kruid met oregano en besprenkel met wat olijfolie.
Bak de pizza gaar in 8 á 10 minuten in het midden van de oven. Haal de pizza uit de oven en garneer met rucola.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.