[print_link]
Deze feestelijke pizza met vijgen, feta en walnoot is lekker, gezond en makkelijk tussen de feestdagen door, maar ook ideaal om als borrelhapje te serveren. Op oudjaar of juist bij de nieuwjaarsborrel.
Een heerlijke combinatie van kleurrijke ingrediënten en super snel gemaakt.
Pizza met vijgen, feta en walnoot
De pizza heeft een witte bodem met olijfolie en kleurrijke en voedzame ingrediënten. Dit maakt deze pizza een heerlijk en best gezond hapje. Ik gebruikte voor dit recept zelfs een groentebodem, maar je kunt ook een kant-en-klare bodem van spelt gebruiken.
Dit heb je nodig
1 spelt pizzabodem
olijfolie
3 verse vijgen
50 gram feta
rucola
handje walnoten
1 theelepel oregano
1 theelepel balsamico siroop
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Besprenkel de bodem met olijfolie en kruid met oregano. Bak de pizzabodem 8 minuten in het midden van de oven.
Snijd de vijgen in plakjes en verkruimel de feta. Beleg de pizza met rucola, vijgen, feta en walnoten. Besprenkel met balsamico siroop en kruid met nog een beetje oregano.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.