Een pizzabodem gemaakt van bloemkool. Een stuk gezonder en dubbel zoveel groenten!
Dit heb je nodig
Voor de bodem
300 gram bloemkool
1 bol mozzarella
1 ei
oregano
Topping
Tomaten passata of maak zelf tomatensaus.
Je kunt de pizza beleggen met wat je maar wilt. Op de foto is de pizza belegd met mozzarella, champignons en tomaat.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes. Doe de bloemkool in een keukenmachine of blender en vermaal tot een soort rijstkorrel. Kook de bloemkool ‘rijst’ vervolgens 3 minuten. Giet de bloemkool af en spoel af met koud water. Doe de bloemkool vervolgens in een theedoek en pers al het water uit de bloemkool zodat deze zo droog mogelijk wordt!
| Je kunt de bloemkool na vermalen tot ‘rijst’ ook 8 minuten in de magnetron zetten op vol vermogen.
Verkruimel/snijd de mozzarella en voeg samen met het ei en de oregano bij de bloemkool en meng goed door elkaar. verdeel het bloemkool deeg op een met bakpapier bekleden ovenplaat en bak de bodem 20 minuten in de oven. Hoe dunner de bodem hoe knapperiger.
Maak ondertussen de topping. Haal na 20 minuten de bodem uit de oven. Besmeer met tomatensaus en beleg de pizza. Bak de pizza nog 15 minuten in de oven.