[print_link]
Wie houdt er niet van pizza? Ik in ieder geval wel! Afhaal pizza’s of een diepvries variant uit de supermarkt zijn helaas niet echt voedzaam. Daarnaast krijg ik altijd erg buikpijn van een bodem gemaakt van tarwemeel en een hoop gesmolten kaas.
Wanneer ik heel veel zin in pizza heb, maar weinig tijd of geen zin om te koken, koop ik wel eens kant en klaar spelt-pizzabodem. Heb je meer tijd, dan is het nog gezonder (en leuk) om zelf een pizzabodem te maken van speltmeel.
Zelf een pizzabodem maken is helemaal niet zo moeilijk. Een paar producten bij elkaar in een kom en kneden maar. Je moet alleen even geduld hebben om het deeg te laten rijzen.
De bodem kun je besmeren met een kant en klaar tomatensaus, maar deze kun je ook makkelijk zelf maken wanneer je toch aan het wachten bent tot het deeg is gerezen.
Dit heb je nodig (1 grote pizzabodem)
250 gram speltmeel
150 ml warm water
1 zakje gist (7 gram)
2 el olijfolie
snuf zout
Zo maak je het
Meng in een kom het speltmeel, water, olie en gist en kneed tot een bol deeg. Kneed er in ongeveer 10 minuten een soepel deeg van. Leg de bol deeg in de kom, dek af met een doek en laat minstens 45 minuten tot een uur rijzen in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne pizzabodem (of meerdere kleine pizza’s). Besmeer de bodem met tomatensaus en beleg met toppings naar keuze. Ik belegde de pizza met mozzarella, aubergine, courgette, walnoten, oregano en tijm.
Leg de pizza op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de pizza af in 15 minuten. Let op, elke oven is anders, houd daarom de pizza goed in de gaten.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.