Pompoen-kokos curry

pompoen-kokos curry

[print_link]
Deze romige pompoen-kokos curry is wat ze nu bedoelen met comfort food! Ideaal voor een echte herfstdag. Een gezond en lekker eenpansgerecht dat makkelijk en snel te maken is. Fijn na een drukke werkdag. Ook fijn, deze curry is helemaal plantaardig.

Pompoen-kokos curry

De basis van deze pompoen curry bestaat uit kokosmelk, tomatenblokjes, pompoen en kruiden. Zelf voeg ik er altijd nog 1 of 2 stuks groenten aan toe en tofu of kikkererwten. Maar net waar ik zin in heb.

Wanneer mogelijk gebruik ik groenten uit het seizoen, zoals pompoen in de herfst, maar je kunt deze in een ander seizoen vervangen voor jouw favoriete groenten of zoete aardappel.

Dit heb je nodig (3 á 4 personen)

2 cm gember
2 sjalotten
1 rode peper
400 ml kokosmelk
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
350 gram tofu of een blik kikkererwten
Halve (fles)pompoen
1 aubergine
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijnzaad
peper en een snuf zout

Zo maak je het

Snipper de ui en hak de gember en rode peper fijn. Zet een (soep)pan op het vuur en fruit de ui 1 minuut aan. Voeg vervolgens de gember, rode peper, kurkuma en komijnzaad toe en bak een minuut mee.

Voeg nu de kokosmelk en tomatenblokjes toe aan pan. Breng zachtjes aan de kook. Schil de pompoen en snijd de pompoen en de aubergine in blokjes. Voeg deze toe in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 30 min zachtjes koken op laag vuur. Voeg vervolgens de kikkererwten (en/of blokjes tofu) toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken op laag vuur. Beng op smaak met peper en zout. De curry is klaar als de pompoen zacht is.

Serveer met (zilvervlies) rijst en/of naanbrood.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.