[print_link]
Ik ben gek op ontbijten en dan vooral met een stapel pannenkoekjes. In de herfst, het seizoen van de pompoenen, maak ik regelmatig deze pompoen pannenkoeken. Pompoen voor ontbijt? Ja! Pompoen maakt de pannenkoekjes zoet en smeuïg. En je hebt meteen een portie groenten binnen. Echt heerlijk vind ik ze!
Pompoen pannenkoeken
Dit heb je nodig (5 kleine pannenkoekjes)
100 gram pompoen
100 gram speltmeel (of boekweitmeel voor een glutenvrije versie)
100 ml plantaardige melk
2 eieren
1 eetlepel honing
1 tl bakpoeder
1 theelepel kaneel
Garnering
handje walnoten
agave
Zo maak je het
Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen in 10 minuten zacht en giet af. Pureer de pompoen met een staafmixer glad. Kluts de eieren luchtig in een kom en meng met een garde de melk en honing erdoor. Meng vervolgens het meel, bakpoeder, kaneel en de pompoen erdoor tot een beslag.
Verwarm een (pannenkoek)pan met boter of olijfolie en bak de pannenkoekjes om en om gaar. Besprenkel de stapel pannenkoekjes met agave en walnoten.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.