Pompoen-spelt salade

IMG_0660

[print_link]

Als ik aan de herfst denk, dan denk ik aan pompoenen! Gek ben ik er op. Jullie ook? Een van de redenen dat ik zo van pompoen hou, naast dat ik het heel lekker vind, is dat het zo een veelzijdige groente is. Je kunt er echt van alles mee. Pompoen uit de oven, in een salade, een soep, gevuld en je kunt er zelfs heerlijke bakgerechten mee maken, zoals muffins en cake.

Pompoen en spelt granen vind ik een heerlijke combi. Iedereen kent bijna wel het speltmeel, waarmee je kunt bakken, maar heb je ook wel eens de speltkorrels gegeten? Heerlijk in een salade.

Dit heb je nodig (2 personen)
80 gram speltkorrels
Halve flespompoen
2 handjes rucola
1 sjalot
1 teen knoflook
Handje pompoenpitten
Geitenkaas
1 tl komijn
Koudgeperste olie
Peper en Himalayazout

Zo maak je het
Week de speltkorrels eerst een nacht (of minstens een paar uur) in ruim voldoende water. Kook de speltkorrels vervolgens 45 minuten tot een uur, totdat de korrels gaar zijn. Giet vervolgens af. (of volg de bereidingswijze op de verpakking)

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil en snijd de pompoen in blokjes. Leg de blokjes pompoen op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel hier wat olie overheen en breng op smaak met komijn, peper en zout. Zet de bakplaat ongeveer een kwartier in de oven. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg vervolgens de ui en knoflook bij de pompoen in de oven en bak nogmaals 15 minuten.

Verdeel de rucola over twee borden. Schep hier de spelt overheen. Verdeel vervolgens het pompoen-ui-knoflook mengsel over de salade. Garneer met geitenkaas en pompoenpitten.

pompoen spelt salade

Pompoen spelt salade