[print_link]
Pompoen. Kan het nog midden in de winter? Ik vind van wel, Ik ben namelijk echt gek op pompoen. In de herfst kwamen er heel wat pompoenrecepten voorbij op de blog, maar ik wilde gewoon nog heel graag een keer een pompoenbrood proberen te maken. In de herfst heb ik al een keer een poging gedaan, maar deze belanden rechtsreeks in de prullenbak. Veel te droog en gewoon niet lekker.
Pompoenbrood
Toch ben ik een tweede poging gaan wagen, en gelukkig maar, want het is echt een heerlijk brood geworden. Eigenlijk is het een combinatie van brood en cake. Heerlijk als tussendoortje, maar door de havermout en cacaonibs (deze twee ingrediënten geven je langzaam en langdurig energie) ook ideaal om mee te ontbijten.
Dit heb je nodig
80 gram havermout
50 gram speltmeel
200 gram pompoen (zonder schil)
3 eieren
60 ml kokosolie (gesmolten)
1 banaan
1 grote hand walnoten
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel kaneel
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de geschilde pompoen in blokjes, kook deze tot ze zacht zijn en giet af. Smelt ondertussen de kokosolie. Meng in een kom de eieren, banaan, kokosolie en pompoen en pureer met een staafmixer. Meng in een andere kom de havermout, speltmeel, kaneel, bakpoeder en zout. Meng hier vervolgens het pompoen mengsel door tot een beslag.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak het pompoenbrood gaar in ongeveer 30 minuten. Het brood/cake is gaar wanneer een sateprikker er droog uit komt. Laat goed afkoelen.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.