Gekruide pompoenfalafel

Pompoenfalafel

[print_link]Het pompoenseizoen is weer begonnen, dus als het even kan zet ik een gerecht met pompoen op tafel, zoals deze gekruide pompoenfalafel.

Falafel wordt traditioneel gemaak van kikkererwten, maar deze balletjes zijn ook heerlijk in combinatie met zoete aardappel óf dus pompoen! Falafel is een van mijn favoriete ‘vleesvervangers’. Vooral als ze lekker krokant en gekruid zijn.

Gekruide pompoenfalafel

Heerlijke falafelballetjes van pompoen, kikkererwten, komijn, kurkuma en cayenne. Mijn favoriete kruiden! Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond en helemaal vegan.

Falafel is eigenlijk heel makkelijk om te maken. Voor het deeg gooi je alles in de keukenmachine, je draait er balletjes van en de oven doet de rest van het werk.

Heerlijk in een salade of wrap.

Dit heb je nodig (1 plaat falafel)

1 blik kikkererwten (400 gram)
halve flespompoen (ongeveer 350 gram)
120 gram kikkererwtenmeel (of ander soort meel)
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1 tl cayenne
snuf peper
snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen gaar en laat goed uitlekken, zodat je zo min mogelijk vocht overhoudt.

Meng in een keukenmachine (of pureer met een staafmixer) de pompoen samen met de kikkererwten, knoflook, kruiden, meel en een el olijfolie. Voeg een snuf peper en zout toe en meng door het beslag heen. Is het mengsel nog iets te vochtig? Voeg dan nog wat meel toe.

Zet het falafel deeg voor minsten een uur in de koelkast. Het deeg wordt hierdoor steviger, waardoor je er makkelijker balletjes van kunt maken

Maak van het deeg falafel balletjes en verdeel deze over een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel de falafel echt met wat olijfolie. Bak de falafel krokant en gaar in 25-30 minuten.

Pompoenfalafel

Pompoenfalafel

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.