[print_link]
Pompoen zijn naast dat ze lekker zijn, ook heel gezond. Pompoenen bevatten veel vezel, deze zorgen voor een goede werking van je darmen. Daarnaast bevat pompoen betacaroteen, waarvan bekend is dat het goed is voor de ogen en de huid.
Een van de redenen dat ik gek ben op pompoen, naast dat ze lekker en gezond zijn, is door de veelzijdigheid van de pompoen. Pompoen uit de oven, in de salade, risotto, gevulde pompoen en je kunt er zelfs heerlijke bakgerechten mee maken. Zo kun je de herfst wel even door.
Romige pompoensoep
Allemaal heel lekker, maar pompoensoep blijft toch wel mijn favoriete pompoengerecht. Met een dekentje op de bank genieten van een grote kom pompoensoep, terwijl het buiten waait en regent. Dat maakt regenachtige herfstdagen toch wat minder somber, nietwaar?
Dit heb je nodig (4 kommetjes)
1 ui
1 teen knoflook
1 (fles)pompoen
2 wortels
500 ml liter groentebouillon
1 tl komijnzaad
1 tl kurkuma
halve tl chilipoeder (als je van pittig houdt)
Tips voor de topping
Pompoenpitten
scheutje plantaardige kookroom
koriander
Zo maak je het
Schil de pompoen en snijd de pompoen en wortel in blokjes. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook samen met de kruiden aan. Voeg de pompoen en wortel toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de groentebouillon toe totdat alles net onder staat en laat 15 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Garneer eventueel met pompoenpitten, een scheutje room en koriander.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.