[print_link]
We hebben dagelijks onze portie proteïne (eiwitten) nodig. Voor groei en ontwikkeling, voor de opbouw van onze spieren en organen, en ze geven ons een verzadigt gevoel. Maar soms kun je wel wat extra eiwitten gebruiken. Bijvoorbeeld na het sporten of omdat je vegetariër of vegan bent. Een proteïne bowl is dan ideaal en heel lekker!
Proteïne bowl
Deze bowl zit bomvol met eiwitten en is helemaal plantaardig. Daarnaast bevat de bowl koolhydraten voor energie en een portie gezonde vetten. En is het niet een kleurrijk plaatje?
Als dressing gebruik ik koudgeperste olijfolie, maar je kunt ook een van deze dressings maken of een bolletje humus toevoegen.
Dit heb je nodig (1 grote bowl)
1 el quinoa
1 hand spinazie
1 keine zoete aardappel
1 el kikkererwten
paar roosjes bloemkool
halve avocado
5 plakjes tempeh (je koopt deze in een vierkant blok)
2 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
olie
Marinade tempeh
1 el sojasaus
1 tl gemberpoeder
1 tl knoflookpoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de zoete aardappel in blokjes en de bloemkool in roosjes. Kook de zoete aardappel en bloemkool in ongeveer 8 minuten beetgaar.
Spoel de kikkererwten af, kruid met een 1 tl paprikapoeder en 1 tl kurkuma en verdeel over een bakplaat. Besprenkel wat olijfolie over de kikkererwten en rooster in 20 minuten knapperig. Giet ondertussen de zoete aardappel en bloemkool af, kruid met 1 tl kurkuma en doe deze de laatste 5 minuten bij de kikkererwten in de oven.
Snijd de tempeh in dunne plakken en leg in een kom. Marineer met een eetlepel sojasaus en 1 tl knoflook- en gemberpoeder. Verwarm een koekenpan en bak de tempeh om en om in 5 minuten gaar en een beetje krokant.
Nu gaan we de bowl maken! Verdeel de spinazie over een grote kom. Schep hier de quinoa, zoete aardappel, bloemkool en kikkererwten over. Snijd de avocado in plakken en leg in de kom. Voeg als laatste de plakken tempeh toe.
Je kunt de bowl besprenkelen met een gezonde, zelfgemaakte dressing, of voeg een bolletje humus toe.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.