Quesadilla’s met zwarte bonen, groenten en avocado

Quesadilla's [print_link]
Quesadilla’s zijn voor de Mexicaanse keuken wat ’tosti’s’ zijn voor de Nederlandse. Het zijn letterlijk twee ‘getoaste’ wraps met vulling.

Het originele gerecht zit vol met kaas. Het woord quesadilla’s betekent dan ook letterlijk ‘kaasdingetje’. Dit is vast heel lekker, maar ik ga toch liever voor een gezondere, lichtere variant.

Een heerlijk gerecht voor op een zomerse avond (met een Mexicaans biertje). Om te delen of om lekker alleen op te eten.

Quesadilla’s met zwarte bonen, groenten en avocado

Gezondere en lichte quesadilla’s met zwarte bonen, groenten, zoete groene peper en smashed avocado. Zonder pakjes of zakjes en makkelijk om te maken.

Liever wel creme fraiche en/of een beetje kaas? Besmeer de wraps dan in met creme fraiche en/of strooi wat kaas over de vulling voordat je tweede wrap erop legt.

Dit heb je nodig (2 stuks)

4 volkoren wraps
1 blikje zwarte bonen (160 gram)
1 blikje mais (160 gram)
1 zoete puntpaprika
8 cherry tomaatjes
2 zoete groene pepers
1 rode ui
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
snuf chilipoeder
peper
verse peterselie

Smashed avocado
1 avocado
sap van kwart limoen
snuf paprikapoeder, peper en zout

Zo maak je het

Snipper de ui, snijd de zoete groene pepers in ringen en de paprika in stukjes. Verhit een (bak)pan met olijfolie en fruit de ui en peper aan met de paprikapoeder, tijm en chilipoeder. Voeg na een paar minuten de paprika toe en bak 5 minuten mee. Schep regelmatig om.

Halveer de tomaatjes. Giet de mais en de zwarte bonen af en spoel even af met water. Voeg de tomaten, bonen en mais toe in de pan en schep om. Verwarm nog 2 minuten. Kruid met peper en garneer met verse peterselie.

Verhit een andere (pannenkoeken)pan zonder boter of olie. Leg een wrap in de pan en verdeel hier het bonen-groenten mengsel over. Leg hier een wrap bovenop en druk een beetje aan.

Verwarm tot de onderste wrap bruin en knapperig is en draai het geheel om. Dit gaat gemakkelijk met een bord. Verwarm tot de andere wrap ook goudbruin en knapperig is en haal de quesadilla uit de pan.

Herhaal dit met de andere twee wraps.

Smashed avocado
Schep de avocado in een bakje en voeg hier een snuf paprikapoeder, peper en zout bij. Besprenkel wat citroensap erover. Meng/prak alles door elkaar met een vork tot je een dip hebt en serveer bij de quesadilla’s.

Quesedilla

Quesedilla

Quesedilla

Dit gerecht is gemaakt met producten uit de ‘Verse Oogst box’.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.