[print_link]
Curry is een van mijn lievelingsrechten! Ik eet het vaak en daarom probeer ik zo af en toe een nieuwe variant uit. Daarnaast moet het gerecht het liefst plantaardig zijn, gezond, niet teveel ingrediënten bevatten, een beetje snel klaar zijn en niet teveel afwas veroorzaken. Dit is dus zo een gerecht dat aan alle eisen voldoet!
Dit heb je nodig (4 personen)
150 gram quinoa
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 blik kokosmelk (400 gram
1 blok tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
150 gram spinazie
2 zoete aardappels
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje
4 tl geelwortel
2 tl kerrie
2 tl cayennepeper
Peper en zout
Verse kruiden (koriander of peterselie)
Zo maak je het
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verhit een bakpan met olie en bak hierin de ui, knoflook, peper, geelwortel, kerrie en cayennepeper. Bak de kruiden zeker een paar minuten en blijf goed roeren, zodat de smaken goed vrij komen.
Voeg vervolgens de kokosmelk, tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Snijd de zoete aardappel in stukken en voeg deze ook toe. Laat de curry een kwartiertje staan met de deksel op de pan op middelmatig vuur. Roer regelmatig even om. Voeg na het kwartier de kikkerwetten toe en laat nog 10 minuten koken. Voeg als laatste de spinazie en quinoa toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes koken zonder deksel.
Is de curry nog te waterig/dun? Laat de curry dan nog even doorkoken op zacht vuur zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse kruiden naar keuze.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.