[print_link]
Risotto, maar dan gezonder, lichter en vegan! Deze quinoa risotto met champignons, spinazie en aspergebroccoli is smaakvol en romig, net als ‘gewone’ risotto, maar toch helemaal plantaardig. De romige quinoa risotto is heerlijk samen met de knapperige aspergebroccoli. Met maar een paar ingrediënten is dit heerlijke comfort gerecht zo gemaakt. Het gerecht zit vol eiwitten en groenten, ideaal voor na een feestmaand als december.
Groenten tip: in plaats van aspergebroccoli kun je ook bimi, gewone broccoli of haricots verts gebruiken.
Dit heb je nodig (2 á 3 personen)
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
1 theelepel kurkuma poeder
500 m groentebouillon (van half bouillon blokje)
150 gram quinoa
250 gram kastanje champignons
1 grote hand verse spinazie
1 bakje (asperge) broccoli (200 gram)
verse peper
sap van kwart citroen
Optioneel: 1 eetlepel edelgistvlokken
Zo maak je het
Snipper de sjalotten en hak de knoflook en rode peper fijn. Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de ui, knoflook en peper een minuutje aan. Voeg de quinoa en kurkuma toe aan de pan en bak een minuutje aan. Blijf goed omscheppen, zodat de quinoa niet verbrand.
Voeg een beetje bouillon toe, tot de quinoa net onderstaat, laat rustig koken op laag vuur en voeg weer bouillon toe wanneer deze bijna is verdampd. Herhaal dit tot de bouillon op is en de quinoa gaar. Laat de quinoa laatste keer niet te droog koken, deze mag nog een beetje vochtig zijn. Zet het vuur op de laagste stand.
Kook ondertussen de aspergebroccoli in 4 á 5 minuten gaar. Giet af en zet apart.
Snijd ondertussen ook de champignons in plakjes en bak deze in 10 minuten gaar in een koekenpan. Voeg de spinazie en champignons toe aan de quinoa wanneer deze gaar en zet het vuur uit. Voeg eventueel ook de edelgistvlokken toe. Schep alles om en schep de quinoa risotto en de aspergebroccoli op de borden. Garneer met verse peper en besprenkel met een beetje citroensap.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.