[print_link]
Een zomerse quinoasalade met mango, avocado en sojadressing. Een heerlijke fris-zoete Oosterse salade, die je zo op tafel hebt staan.
In de lente en zomer eet ik het liefst, minstens 1 keer per dag, een salade. Voor de lunch of als licht diner. Salades zijn vaak wat lichter en makkelijk te verteren. Mits ze gezond en voedzaam zijn natuurlijk.
Mango maakt een salade lekker zoet en de sojasaus met gember en sesamzaadjes geeft deze salade een Oosterse twist! Dé salade voor een warme lente- en zomerdag.
Quinoasalade met mango, avocado en sojadressing
De salade is voedzaam door de spinazie, quinoa, mango, amandelen… eigenlijk door alle ingrediënten die er in zitten 😉 Vol eiwitten, gezonde vetten en vitaminen. En helemaal plantaardig.
Je hebt deze salade binnen 15 minuten gemaakt en kun je gemakkelijk meenemen voor lunch of naar het park.
Dit heb je nodig
1 hand spinazie
100 gram quinoa
1 mango
1 avocado
1 tl sesamzaadjes
handje amandelen
Sojadressing
3 el sojasaus
1 cm verse gember (fijngehakt)
citroensap van kwart citroen
1 tl agave
Zo maak je het
Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verdeel de spinazie over de schaal of borden en schep hier de quinoa over.
Snijd de avocado in reepjes en de mango in blokjes. Verdeel deze over de quinoa. Hak de amandelen grof en strooi deze over de salade.
Meng voor de dressing de sojasaus, gember, agave en citroensap in een kommetje. Besprenkel over de salade. Garneer de salade ten slotte met sesamzaadjes.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.