Rabarber-aardbei crumble taart

RabarbertaartEen gezonde variant op crumble taart met rabarber en aardbeien. Een bodem van havermout en gezoet met natuurlijke suikers van agavesiroop.

Dit heb je nodig
Bodem
125 gram speltmeel
60 gram havermout
2 el kokosolie (op kamertemperatuur)
1 el agavesiroop of honing
1 ei

Vulling
30 gram amandelmeel
30 gram amandelschaafsels
2 el olie
2 el (biologische, pure) appelsap
1 stengel rabarber
1 zoete appel
100 gram aardbeien (2 handjes)
1 el agavesiroop

Zo maak je het
Verwarm de oven op 170 graden. Doe het speltmeel, havermout, ei, kokosolie en 1 el agavesiroop in een kom en mix/kneed tot een gelijkmatig deeg. Vet een taartvorm (22 cm) in met kokosolie. Verdeel het deeg over de taartvorm, zodat er een bodem ontstaat met een opstaande rand van 1/2 cm dik.

Snijd de rabarber, appel en aardbeien in stukjes en doe in een kom. Doe in een andere kom de amandelmeel en de amandelschaafsels en voeg hierbij de olie en appelsap. Meng dit door elkaar met een lepel of met de hand.

Verdeel over de taartbodem en strooi nog wat amandelschaafsel over de taart. Bak de taart gaar in 40 minuten (let op dat de bovenkant niet verbrandt)

Tip | je kunt de crumble ook weglaten en de taart alleen vullen met het rabarber-aardbei-appel-agavesiroop mengsel en de taart bestrooien met amandelschaafsels.

Rabarbertaart