[print_link]
Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten. Dit gerecht wordt meestal gegeten als bijgerecht met wat brood. Maar je kunt er ook een beetje rijst en een groene salade bij serveren.
Ik heb dit gerecht een paar keer gegeten in Frankrijk en vond het zo lekker. En nadat ik de film ‘ratatouille’ (ja, ik ben een groot Disney fan) had gezien dacht ik, nu wil ik een keer zelf ratatouille maken!
Bij ratatouille is het belangrijk dat de de groenten goed gekruid worden en deze goed in de groenten trekken. Zo krijgt het gerecht zijn smaak. Ben jij ook een groenteliefhebber? Dan moet je zeker eens ratatouille maken! Heerlijk met een glas rode wijn.
Dit heb je nodig (3 a 4 personen)
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
2 el tomatenpuree
Paar takjes verse tijm (haal de tijm van de takjes, de takjes zelf kun je niet eten)
1 el rozemarijn
1 tl oregano
Peper en zout
Olie
| De helft van de rozemarijn, tijm en oregano grill ik mee met de groenten, de andere helft stoof ik later mee in de pan.
Zo maak je het
Snijd de aubergine, courgette en paprika in stukken/blokjes. Verhit een grillpan met een beetje olie en voeg de groenten, een paar takjes tijm en een halve el rozemarijn toe. Grill de groenten ongeveer 5 a 7 minuten. Roer de groenten regelmatig om.
Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een hapjes/stoofpan met olie en fruit de ui, knoflook, een paar takjes tijm, een halve el rozemarijn en oregano een paar minuutjes aan. Voeg vervolgens de groenten, tomatenpuree en het blik gepelde tomaten toe in de pan.
Laat het gerecht ongeveer 20 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de man. Roer regelmatig even om. Breng op smaak met peper en zout.
Is de tomatensaus nog de dun? laat het gerecht dan nog even pruttelen zonder deksel, zodat de tomatensaus een beetje kan indikken.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.