[print_link]
Met een heerlijk bord pasta kun je mij bijna altijd wel blij maken. In de winter het liefst met tomatensaus en champignons, maar in de zomer een heerlijke frisse variant zoals deze ravioli met tuinerwten-ricotta saus en munt. Wat een heerlijke zomerse pasta!
Ravioli met tuinerwten-ricotta saus, munt en citroen
Een perfecte combinatie! Het frisse van de tuinerwten en citroen met het romige van de ricotta. De munt geeft veel smaak aan het gerecht. Eigelijk ben ik nooit zo een ricotta fan geweest, maar voor sauzen vind ik ricotta perfect, omdat het wel romig is maar totaal niet zwaar valt.
Een heerlijk bordje zomerse pasta in het zonnetje met een glas witte wijn er bij. Klinkt als een perfect zomeravond toch?
Dit heb je nodig (2 personen)
1 pak verse ravioli
120 gram tuinerwten
200 gram ricotta
8 cherrytomaatjes
halve courgette
1 teen knoflook
1 bosje verse munt
1 citroen
2 theelepels oregano
snuf peper en zout
Zo maak je het
Kook de ravioli volgens de bereidingswijze op verpakking en houd apart.
Hak de knoflook fijn, snijd de courgette in kleine blokjes en halveer de tomaatjes. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de courgette, knoflook en 1 theelepel oregano ongeveer 7 minuten aan, voeg de tomaatjes en 2 eetlepels tuinerwten toe en bak nog 3 minuten.
Doe de rest van de tuinerwten (ongeveer 100 gram) in een pan of kom en voeg hier koken water bij, totdat de tuinerwten onder staan. Laat 1 minuut staan en giet af. Doe de tuinerwten, samen met de ricotta, 1 theelepel oregano en de helft van de munt in de blender en blend tot een egale saus.
Voeg de saus toe aan de pan met courgette en tomaatjes en verwarm het geheel nog 2 minuten.
Schep de pasta op de borden en verdeel hier de saus over. Garneer met de rest van de verse munt, breng op smaak met een snuf peper en zout besprenkel de pasta met citroensap.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.