Deze raw bites gemaakt van dadels zijn echt één van mijn favoriete snacks. Ze zijn makkelijk en snel te maken, een uurtje in de koelkast en klaar! Je kunt ze thuis snacken of meenemen. Ik maakte deze bites met de 100% natuurlijke dadels van Yogi & Yousef’s die ik met de post ontving. Deze dadels zijn zacht, zoet en echt ontzettend lekker. De dadels zitten vol vezels, vitaminen, mineralen én zijn vegan proof! Ook fijn, de dadels zijn al ontpit. Ideaal om uit de hand te eten of om gezonde tussendoortjes mee te maken.
Dit heb je nodig
150 gram zachte dadels
1 grote el rauwe cacao
2 el kokossnippers
1 handje gojibessen
1 tl chiazaad
Zo maak je het
Mix de dadels en rauwe cacao een keukenmachine. Kan eventueel ook met een staafmixer. Voeg eventueel 1 eetlepel water toe, zodat het dadel-cacao mengsel zachter wordt. Mix de kokosnippers, chiazaad en gojibessen door het dadel-cacao mengsel. Bekleed een ovenplaat of brownieplaat met bakpapier. Leg het dadel-cacao mengsel op de plaat en druk goed aan. Vooral tegen de randen. Zorg dat het mengsel overal even dik is. Zet minstens een uur in de koelkast. Snijd hierna het mengsel in blokjes (of repen) en bestrooi eventueel met kokossnippers.