[print_link]
Ik wil wat meer ‘vlees vervangers’ op de blog! Hiermee bedoel ik niet de vleesvervangers die in de winkel liggen, maar recepten, waarvan je denkt dat je vlees (of in dit geval een burger) eet, maar dan eet je eigenlijk gewoon een extra portie groenten.
Deze broccoli-quinoa burger is zo een recept. Simpel, lekker én een extra portie groenten. Ik probeer altijd de helft van mijn bord te vullen met groenten, met een burger gemaakt van broccoli is dat geen enkel probleem!
Dit heb je nodig (2 burgers)
1 kleine stronk broccoli
2 el quinoa vlokken (je kunt ook havermout gebruiken)
1 ei
1 ui
1 teen knoflook
1 el kerriepoeder
olie
peper en zout
Zo maak je het
Snipper en de ui en hak de knoflook fijn. Kook de broccoli gaar.
Prak de broccoli met een vork en meng hier de ui, knoflook, kerrie en quinoavlokken door. Meng vervolgens het ei erdoor. Verdeel het mengsel in twee bolletjes.
Verhit een koekenpan met olie, leg de bolletjes in de pan en druk deze een beetje plat met de achterkant van een vork. Bak de hamburgers om en om op laag vuur, zodat ze een mooi krokant korstje krijgen.
Je kunt de hamburgers los eten, of maak er een slaburger van (zoals op de foto).