Review | Sapje

SapjeVorige week bracht ik een bezoekje aan Sapje in Amsterdam. Praten over sap en proeven van sap. Ik hou er van. Vol enthousiasme zat ik met een tas vol sapjes in de metro op weg naar mijn volgende event. Waarom ik zo enthousiast was? Ik zal je vertellen waarom!

Over Sapje
Sapje produceert slowjuice sappen. Sapje wil mensen bewuster maken van de kracht van gezonde voeding en de werking van het eigen lichaam. Ze willen mensen bewust maken van hun voedingskeuzes en van de rijkdom en variatie in biologische, lokale en seizoensgebonden producten. En dat allemaal met een sapje.

Het flesje (en andere materialen)
De mooie vormgegeven flesjes van Sapje bestaan uit glas en niet uit plastic, zoals bij de meeste sapjes. Het ook al net zo mooie vormgeven label dat aan het flesje hangt, is gemaakt van gerecycled papier. De productiekosten liggen hierdoor een stuk hoger, maar is wel milieuvriendelijker. Een hele bewuste keuze van Sapje. Naar mijn mening een goede keuzen! Ook de tasjes van Sapje zijn gemaakt van biologisch katoen.

Wist je dat het produceren van glas relatief minder energie kost dan plastic, omdat glas continu recyclebaar is? Plastic is daarin tegen maar 2 á 3 keer recyclebaar en dan ook nog eens maar een deel van het plastic.

Over de sapjes van Sapje
De sapjes van sapje bestaan uit meer dan 600 gram groenten en fruit per sapje. 80% groenten, 20% fruit, kruiden en specerijen. Iets wat mij erg aanspreekt. Ik vind sapjes namelijk als snel te zoet en zo krijg je ook niet een grote hoeveelheid fruitsuikers binnen. En sommige fruitsoorten kun je veel beter gewoon uit de hand eten mét vezels.

Alle ingrediënten van de sappen, ook de kruiden en specerijen, zijn 100% biologisch en vaak ook nog biodynamisch (via Demeter) gecertificeerd.

Sapje werkt met lokale producten uit het seizoen. Dagelijks krijgen ze groente- en fruitsoorten van de boeren die ze vervolgens direct verwerken om zoveel mogelijk nutriënten en vitaminen te behouden. Zodra je een sapje besteld, worden de sapjes geperst en gebotteld.

Je kunt de sapjes ook bevroren ontvangen. Je sapje gaat dan na het persen direct de shockvriezer in.

SapjeAssortiment
Op dit moment bestaat het assortiment uit 12 sapjes, waaronder drie shots zoals tarwegras (met appel), zeoliet en een kick shotje. Uniek aan Sapje is de ingrediënten die ze gebruiken in hun sapjes. Naast dat ze alleen seizoensproducten gebruiken, gaan ze verder dan de standaard ingrediënten die je in elke sapje en smoothie vindt, zoals spinazie, wortel en appel.

Zo vind je in de sapjes van Sapje verrassende groenten als gele winterpeen aardpeer, raapsteel, zeesla, alfalfagras, rode kool en paarse bataat. Wauw! Daarnaast vertelde Sapje dat ze olijfolie in hun sapjes toevoegen, omdat de voedingstoffen van de groenten en fruit dan beter werden opgenomen. Dit wist ik niet! Bij mij gaan er vanaf nu dus ook een paar druppels koudpgeperste olijfolie door m’n sapjes heen.

Elk sapje heeft weer een ander effect. Op zoek naar energie, detox of een boost voor je spijsvertering? Kies een sapje naar behoefte. Sapje heeft elk seizoen een seizoenssapje, met groenten en fruit uit het seizoen. Op dit moment bestaan het siezoenssapje onder anderen uit rabarber, asperges, witte bataat en granaatappel. Hier kun je precies zien welke sapjes er zijn en welke ingrediënten de sapjes bevatten.

Naast losse sapjes kun je bij Sapje ook een detox kuur bestellen om de binnenkant van je lijf te laten rusten, resetten en opladen. Uiteraard begeleid Sapje je bij jouw detox kuur.

De smaak
Het verhaal achter sapje, het materiaal en de uitstraling zijn natuurlijk ook belangrijk en leuk, maar de inhoud blijft het belangrijkste. Het sapje moet natuurlijk wel lekker smaken. En dat vinden ze bij Sapje ook. De sapjes worden daarom nauwkeurig getest door alle doelgroepen.

Natuurlijk heb ik alle (dat waren een hoop sapjes in drie dagen) sapjes van Sapje getest. Wat een luxe dat ik elke keer gewoon een sapje uit de koelkast kon pakken. Ik werd al ontzettend blij van het verhaal achter sapje, hun visie en de mooie flesjes, maar toen ik de sapjes proefde was het voor mij helemaal compleet. Ik heb al een hoop sapjes mogen testen van verschillende merken en regelmatig maak ik thuis zelf sapjes uit de slowjuicer, maar zonder overdrijven, dit zijn echt de lekkerste sapjes die ik tot nu toe geproefd heb!

In elk flesje zijn de ingrediënten, die je in ieder sapje goed terug proeft, perfect op elkaar af gestemd. Het ene sapje is kruidig, de ander fris, maar allemaal even lekker en mild. Wat een smaakbalans!

Hoe werkt het?
Je kunt de sapjes bestellen op de website. Je kunt ervoor kiezen om de sapjes op te halen of te laten bezorgen. Ze bezorgen in bepaalde gebieden van Amsterdam en Amstelveen, binnen een straal van 15 kilometer. Dit doen ze omdat ze de sappen zo vers mogelijk afleveren en daarom kunnen ze niet langer dan 4 uur reizen. Daarnaast willen ze de CO2-uitstoot van Sapje zo laag mogelijk houden.

Sapje brengt hun sapjes rond in een elektrische bakfiets! Hiermee worden de sapjes op een verantwoorde wijze bezorgt. Sapje hangt jouw bestelde sapjes aan de deur in hun katoenen tassen. Hoe leuk en persoonlijk wil je het hebben? Zijn de sapjes leeg? Hang dat het tasje met de lege flesjes aan de deur en Sapje haalt ze weer om om te recyclen.

Uniek
Sapje vindt dat het hele concept moet kloppen. De visie, de materialen, de ingrediënten, de smaak en de liefde voor de natuur (biologisch, recyclebaar etc). Voor minder doen ze het niet. Dit maakt Sapje naar mijn mening uniek en succesvol!! Snap je nu dat ik zo enthousiast ben over Sapje? En dan heb je de sapjes nog niet eens geproefd…

Sapjes bestellen?
Je kunt de sapjes bestellen op de website van Sapje. Je kunt Sapje ook volgen op Facebook en Instagram.

Sapje