[print_link]
Rijst met vegetarische balletjes, boontjes en een yoghurt-harissa dressing. Een lekker en voedzaam gerecht dat makkelijk en snel gemaakt is!
Rijst met vegetarische balletjes, boontjes en een yoghurt-harissa sausje
Dit gerecht is precies, misschien nog wel lekkerder, geworden zoals ik in mijn gedachten had.
Rijst, groenten en vegetarische balletjes zijn al een goede combinatie, maar het licht pittige yoghurt-harissa sausje maakt dit gerecht super lekker!
Over het sausje. Harissa is op dit moment echt een verslaving! Voor bijna alle dressings en sausjes gebruik ik harissa, of ik gooi een lepel door de wok of curry om het gerecht net iets pittiger en smaakvoller te maken. Zo lekker! Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan maar 1 tl harissa.
In het algemeen ben ik niet zo fan van vegetarische vervangers en maak ik liever zelf burgers en balletjes op basis van groenten en peulvruchten, maar vegetarische balletjes zijn een uitzondering! Vooral wanneer je geen zin hebt om deze zelf te maken of hier geen tijd voor hebt.
Je kunt voor dit gerecht dus kant-en-klare balletjes gebruiken of maak ze zelf.
Dit heb je nodig (2 personen)
150 gram bruine rijst
1 pak vegetarische balletjes
200 gram sperziebonen
200 gram champignons
1 klein bakje taugé
1 ui
2 teentjes knoflook
verse peper
verse peterselie
Sausje
6 el (plantaaridge) yoghurt
2 tl harissa
Zo maak je het
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de boontjes beetgaar in ongeveer 5 minuten en giet deze af.
Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm een wok of koekenpan met olijfolie en fruit de knoflook en ui 1 minuut aan. Voeg de champignons en sperziebonen toe en bak 5 minuten mee. Roer goed om. Kruid met verse peper.
Bak ondertussen de vegetarische balletje gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Meng voor het sausje de yoghurt en harissa in een kommetje.
Verdeel de rijst, groenten, taugé en balletjes over de borden. Schep hier een grote lepel yoghurt-harissa saus overheen en garneer met verse peterselie.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.