Rijstvellen gevuld met groenten en mango

IMG_3647

[print_recept]
Dit gerecht of eigenlijk hapje, is hier favoriet op warme dagen. Lekker licht, vol met groente en er komen geen pannen of oven aan de pas.

Dit heb je nodig
12 rijstvellen (verkrijgbaar bij Aziatische Toko)
1 wortel
1 avocado
Halve mango
Halve komkommer
Flinke hand taugé
Krop sla (slabladeren)

Soja dipsausje:
Scheutje sojasaus
Scheutje agavesiroop
1 teentje knoflook
1 cm gember
1 el sesamzaadjes

Zo maak je het
Haal de sla bladeren van de krop sla en snijd de komkommer, wortel, avocado en mango in dunne reepjes.

Vul een pan of grote kom met warm water. Dompel een rijstvel in het water en leg daarna op een snijdplank. Pas op, de rijstvellen scheuren snel. Leg een slablad op de rijstvel en vul met de reepjes vulling. Rol de rijstvel strak op. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen.

Dipsausje
Snijd de knoflook en gember in kleine stukjes of pers deze met een knoflookpers. Doe de sojasaus en agavesiroop samen met de sesamzaadjes, knoflook en gember in een bakje. Dippen maar!

Tip |  je kunt de rijstvellen natuurlijk vullen met jouw favoriete groenten en fruit.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.