Rode curry noedelsoep met spicy tofu, paksoi, wortel en champignons. Een heerlijk curry soep vol smaak! Een kom verwarmende soep, voedzaam en helemaal vegan. Heerlijke op koude dagen. Restje over? Heerlijk voor de volgende dag als lunch.
Voor deze rode curry noedelsoep maak je met kruiden en specerijen zelf eenvoudig een rode curry pasta. Zelf maken is toch wel het lekkerst en heel eenvoudig. Maar je kunt eventueel ook rode curry pasta uit een potje gebruiken.
Dit heb je nodig (2 á 3 personen)
Rode curry pasta
2 eetlepels olijfolie
1 rode peper
1 ui
verse gember (2 cm)
2 teentjes knoflook
1 stengel citroengras
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
300 gram tofu
1 theelepel sambal
75 gram ramen noedels
200 gram kastanjechampignons
100 gram wortels (ongeveer 4 worteltjes)
5 stengels paksoi
2 stengels bosui
750 ml groentebouillon
1 eetlepel sojasaus
100 á 150 ml kokosmelk
tauge
Zo maak je het
Hal het buitenste blad van de citroengras en snijd een stukje van de onderkant van de stengel. Snijd de zachte kern in dunne ringetjes. Snipper de ui en hak de peper, gember en knoflook fijn. Doe deze samen met de citroengras en olijfolie in een vijzel en stamp fijn. Dit kan ook in een hakmolen wanneer je minder geduld hebt of geen vijzel.
Maak de wortels schoon en snijd in plakjes. Maak de paksoi schoon en snijd de onderkan van de stengels eraf. Snijd de stengels in stukjes. Bewaar het groene gedeelte voor later. Snijd de champignons in plakken of grove stukken.
Verwarm een soeppan met een klein beetje olijfolie en fruit de rode pasta een minuutje aan, zodat alle smaken goed vrij komen. Voeg vervolgens de gesneden stengel van de paksoi, wortel en champignons toe en bak 5 minuten mee. Voeg de bouillon en kokosmelk toe, zet het vuur lager en verwarm de soep 15 minuten.
Snijd ondertussen de tofu in blokjes en meng deze met 1 (kleine) theelepel sambal. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met olijfolie en bak de tofu 10 minuten aan. Schep af en toe om, zodat alle kanten gaar worden. Kook ondertussen ook de ramen (noedels) in 4 minuten gaar en spoel deze af.
Voeg de tofu, ramen, het groene gedeelte van de paksoi en de sojasaus toe aan de soep en verwarm nog 2 minuten op laag vuur.
Schep de rode curry noedelssoep met spicy tofu in de kommen. Snijd de bosui in ringen. Garneer de soep met de bosui en tauge.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail