Rode curry met zoete aardappel, bloemkool, kikkererwten en cashewnoten 

rode curry

[print_link]
Curry bestaat in veel verschillende varianten. Op basis van kokosmelk, yoghurt, tomaat of bouillon, en allerlei soorten kruidenmengsels. Met de vulling kun je eindeloos variëren én combineren. Groenten, aardappel, peulvruchten, tofu, tempeh en indiase kaas.

Deze rode curry met zoete aardappel is een van mijn favoriete curry’s wanneer ik zin hebt in een kom comfort food dat makkelijk en snel te maken is.

Rode curry met zoete aardappel, bloemkool, kikkererwten en cashewnoten

Deze rode curry met zoete aardappel, bloemkool en kikkererwten maak ik regelmatig. Een heerlijke, romige curry op basis van kokosmelk. De csahewnoten zorgen voor een lekkere bite in de curry en een extra dosis eiwitten en goede vetten.

Dit heb je nodig

olie
2 el rode curry pasta (of maak deze zelf)
400 ml kokosmelk
1 zoete aardappel
halve bloemkool
1 pot kikkererwten (400 gr)
2 handjes cashewnoten
verse koriander of peterselie

Lekker met rijst of naan.

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met water.

Verhit olie in een wok- of bakpan. Voeg 2 el rode currypasta toe en fruit een minuutje aan. Zo komen de smaken en geuren goed vrij. Voeg nu de kokosmelk toe en meng de kokosmelk en curry goed door elkaar. Verwarm ongeveer 2 minuten.

Voeg nu de zoete aardappel en bloemkool toe. Laat 10 minuten zachtjes koken en schep ondertussen een paar keer om. Voeg de kikkererwten en cashewnoten toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken.

Verdeel de rijst en curry over de kommen of bordjes. Garneer met verse koriander of peterselie.

 

rode curry

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.