[print_link]
Wanneer je Feelgoodbyfood al langer volgt, weet je ondertussen dat ik gek ben op eenpansgerechten en comfort food, zoals curry’s! Het liefst eet ik trouwens alles uit een kom.
Curry van linzen, ook wel dahl genoemd, is een van mijn favorieten curry’s. Eerder maakte ik al deze variant met bouillon, zoete aardappel en aubergine. En een dahl soepje.
Rode linzencurry met bloemkool en spinazie
De curry is lekker romig, plantaardig en zit vol met voedingstoffen. En naast dat de curry zo lekker is, heb je een grote pan van deze dahl echt zo gemaakt. Ideaal toch? Heerlijk met wat bruine rijst of naanbrood.
Dit heb je nodig (4 personen)
200 gram gedroogde rode linzen
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 blik tomatenblokjes (400 ml)
1 ui
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
2 cm verse gember
2 tl kurkuma
1 tl cayennepeper
1 tl komijnzaad
halve bloemkool
hand spinazie
Zo maak je het
Spoel de linzen even goed schoon. Verhit een (soep)pan met olie. Snipper de ui en snijd de gember, knoflook en peper fijn. Bak de ui, knoflook, gember en peper samen met de kruiden ongeveer 2 minuten aan in de pan. Voeg vervolgens de kokosmelk, tomatenblokjes en de linzen toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de curry 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe even door, zodat de linzen niet gaan aanbakken aan de pan.
Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes en voeg deze de laatste tien minuten bij de curry. De spinazie kun je de laatste minuut door de curry mengen, maar je kunt deze ook later op je bord of in je kom erbij doen.
Wanneer je de spinazie niet meegebakken heb, verdeel je een hand over de kommen. Schep hier vervolgens de dahl bovenop. Met wat rijst erbij of lekker dippen met een stuk naanbrood.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.