[print_link]
Groene smoothies blijven mijn favoriet en op dit moment is dat deze romige groene smoothie met mango, kurkuma en peper! Heerlijk als ontbijt (met havermout erdoor of als smoothiebowl) of tussendoortje.
Naast bladgroenten en fruit, meng ik altijd een specerij door mijn smoothie, zoals gember of kurkuma. Dit maak je smoothie nóg gezonder en een echte antioxidant.
Tip: gebruik je ergens kurkuma in? Voeg dan ook altijd een snuf peper toe. Peer zorgt ervoor dat de kurkuma beter wordt opgenomen in je lichaam.
Romige groene smoothie met mango, kurkuma en peper
Sinds ik deze combinatie heb ontdekt, heb ik geen andere smoothie meer gedronken! Het is een echte zomerse groene smoothie. Zoet door de mango en romig door de avocado. De kokos-rijstmelk en limoen geven de smoothie een exotisch tintje.
Dit heb je nodig (2 grote glazen)
400 ml kokos-rijstmelk
halve mango
1 kleine banaan
halve avocado
1 grote hand spinazie
sap van halve limoen
1 kleine tl kurkuma
flinke snuf peper
Zo maak je het
Schil de mango en de banaan en haal het vruchtvlees uit de avocado. Gooi alles in de blender en blend tot een romige smoothie.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.