Rösti van zoete aardappel met rozemarijn

rösti van zoete aardappel feelgoodbyfood[print_link]
Variatie maakt gezond eten lekkerder, makkelijk en leuker! Even geen zin in gebakken of gekookte aardappeltjes? Maak dan eens rösti’s; aardappelkoekjes! Deze rösti van zoete aardappel met rozemarijn zijn een beetje knapperig en zien er net even wat feestelijker uit!

Rösti is oorspronkelijk een ontbijtgerecht van aardappel, dat veel gegeten wordt in Duitsland en Zwitserland. In Nederland zijn we toch meer van aardappels tijdens het diner. Verder kun je lekker variëren met kruiden en specerijen.

Voor dit recept maakte ik de rösti met zoete aardappel, maar je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ aardappel gebruiken.

Rösti van zoete aardappel met rozemarijn

Rösti van zoete aardappel is weer eens wat anders dan gekookte of gebakken aardappeltjes, maar je hebt ze wel net zo makkelijk en snel gemaakt. Lekker met wat groenten en een groene salade.

Dit heb je nodig (10 rösti’s)

olijfolie
2 zoete aardappels (ongeveer 350 gram)
1 ei
1 teen knoflook
1 ui
1 tl rozemarijn
peper en zout

Zo maak je het

Schil de zoete aardappel en schil vervolgens in reepjes met een juliennensnijder of keukenmachine. Leg de zoete aardappel reepjes in keukenpapier (of schone theedoek) en knijp het meeste vocht er uit.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng in een kom de zoete aardappel, het ei, rozemarijn, peper en zout.

Verhit een koekenpan met een laagje olijfolie. Schep hoopjes zoete aardappel mengsel in de pan. Druk een beetje aan op de boven- en zijkant, zodat de hoopjes niet uit elkaar vallen. Bak ongeveer 5 á 7 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat de rosti’s nog even uitlekken op keukenpapier.

Rösti zoete aardappel

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.