Om mee te beginnen, wat is het een plaatje deze salade bowl met geroosterde zoete aardappel, bulgur, feta en kurkuma dressing. Een kleurrijke en voedzame lauwwarme bowl en de dressing maakt het helemaal af. Heerlijk als lunch of diner, want deze bowl vult goed!
De geroosterde zoete aardappel, spitskool en bulgur hebben een warme bereiding, de rest van de ingrediënten voeg je rauw toe. Een heerlijke combinatie van smaken! De salade bowl is makkelijk om te maken en kun je zelfs een dag van te voren maken óf eet de restjes de volgende dag als lunch.
Wil je de salade bowl liever helemaal vegan? Laat dan de feta weg en gebruik plantaardige yoghurt voor de dressing. Easy!
Tip: in de herfst is de bowl ook heel lekker met geroosterde pompoen in plaats van of in combinatie met de zoete aardappel
Dit heb je nodig (2 personen)
70 gram bulgur
2 zoete aardappels
1 hand spinazie
halve spitskool
halve winterpeen
70 gram rode bieten (kant en klaar geraspt is het makkelijkst)
100 gram feta
sesamzaadjes
Dressing
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel olijfolie
sap van partje citroen
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
halve theelepel gember
halve theelepel mosterdzaad
snuf kaneel
peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in plakken. Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een olijfolie en kruid met een beetje komijn en kurkuma. Bak de zoete aardappel 20 á 25 minuten gaar in de oven.
Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en zet apart.
Snijd de spitskool in repen. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de kool met een snufje kurkuma en peper 5 minuten aan. Blijf goed omscheppen. Zet de kool apart.
Rasp de wortel en meng deze met de geraspte biet. Snijd de feta in blokjes.
Leg op elk bord een handje spinazie en verdeel hier vervolgens de wortel/biet, spitskool, bulgur en plakken zoete aardappel over. Garneer de zoete aardappel en wortel/biet met sesamzaadjes. Garneer de bowl ten slotte met de feta.
Meng alles voor de dressing in een kommetje en besprenkel de dressing over de salade bowl. Garneer naar smaak met peterselie of koriander.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail