Salade van gegrilde aubergine en courgette, geitenkaas en couscous

Salade gegrilde aubergine, geitenkaas

[print_link]
Lichte maaltijden die voedzaam zijn en goed vullen. Zo heb ik mijn maaltijden het liefst. Zoals deze maaltijdsalade met gegrilde aubergine, courgette, geitenkaas en spelt couscous.

Salade van gegrilde aubergine en courgette, geitenkaas en couscous

Gegrilde groentes zijn zo lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Even in plakken snijden, kruiden en grillen in de pan of oven. Vooral heel lekker in een salade.

Dit heb je nodig (2 personen)
75 gram volkoren spelt couscous
rucola (of ander slablad)
1 aubergine
1 courgette
8 cherrytomaatjes
geitenkaas
pitjes (zonnebloem- en pompoen)
1 el tijm
peper
olijfolie

Zo maak je het
Maak de couscous klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken, kruid met tijm en gril samen met de cherrytomaten 5 min om en om in een grillpan.

Verdeel rucola over twee borden en schep hier de couscous over. Schep vervolgens de gegrilde groente en de geitenkaas over de salade. Garneer met de pitten, breng op smaak met peper en en besprenkel met wat olijfolie.

| Glutenvrije salade? Vervang de couscous dan door quinoa of linzen.

Salade gegrilde aubergine, geitenkaas

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter