Shakshuka met paprika, champignons en avocado. Een heerlijke, kruidige gevulde shakshuka met extra groente! Shakshuka is een eenpansgerecht en de basis bestaat uit eieren gegaard in pittige tomatensaus. Heerlijk voor het ontbijt of lunch met toast.
Ook eens deze groene shakshuka met spinazie en feta proberen?
Bij dit gerecht kunt zelf een beetje spelen met de groente, kruiden en de hoeveelheid eieren. Het gerecht is voor één koekenpan, 2 á 3 personen. Serveer met toast.
Dit heb je nodig
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes
1 rode paprika
1 gele paprika
150 gram champignons
halve theelepel cayenne
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel Ras el Hanout
3 of 4 eieren
1 avocado
verse peterselie
peper en een snuf zout
Zo maak je het
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en de champignon in plakjes. Verhit een koekenpan met olijfolie en fruit de ui een minuut aan. Voeg vervolgens de knoflook, paprika, champignons, Cayenne, Ras el Hanout en paprikapoeder toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg nu de tomatenpuree toe, schep goed om en verwarm een minuut mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de shakshuka ongeveer 10 minuten zachtjes koken op laag vuur, zodat de tomatensaus een beetje indikt.
Maak vervolgens drie kuiltjes in de tomatensaus en breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 5 minuten staan op laag vuur, totdat de eieren gestold zijn. Laat nog een paar minuten sudderen zonder deksel.
Snijd de avocado in plakjes en leg deze op de shakshuka. Garneer met peper, een snuf zout en verse peterselie of bieslook.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.