[print_link]
Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht dat bestaat uit tomaat, kruiden en ei en wordt over de hele wereld gegeten. Makkelijk om te maken en heerlijk als ontbijt, brunch of lunch.
Shakshuka met paprika
Je kunt variëren in de groente en kruiden die je gebruikt. Ik ging deze keer voor paprika, tijm, cayennepeper en bieslook. De cayennepeper maakt het een beetje pittig. Houd je van feta? Verkruimel op het eind dan feta over de shakshuka als garnering. Hier wordt de shakshuka iets romiger van, heerlijk!
Serveer met toast.
Dit heb je nodig
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
2 eetlepel tomatenpuree
3 eieren
2 teentjes knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 theelepel tijm
halve theelepel cayennepeper
peper en snuf zout
verse bieslook
Zo maak je het
Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in stukjes. Verhit een koekenpan met olijfolie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de paprika, tijm en cayenne toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken op laag vuur, zodat de tomatensaus een beetje indikt.
Maak vervolgens drie kuiltjes in de tomatensaus en breek boven elk kuiltje een ei (laat de eidooier heel). Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 6 á 7 minuten staan op laag vuur, totdat de eieren gestold zijn. Garneer met verse bieslook, eventueel feta, peper en een snuf zout.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.