Het is echt al veel te lang geleden dat ik brownies heb gemaakt. Op de blog staan al verschillende gezonde varianten, zoals deze brownies van zwarte bonen (meest bekeken/gemaakte recept op de blog!), maar deze zelfgemaakte brownies met sinaasappel en pecannoten zijn ook om te smullen! Een beetje krokant aan de buitenkant en heerlijk zacht en smeuïg aan de binnenkant, zoals een brownie hoort te zijn!
Sinaasappel brownies met pecannoten
Deze brownies zijn een heerlijke traktatie! Niet per se gezond, maar wel iets gezonder, omdat je ze zelf maakt en ze niet volstopt met suiker. Voor het recept heb ik spelt bloem en pure chocolade gebruik en de brownies een beetje gezoet met agave. Maar het belangrijkste, ze zijn heel erg lekker en smeuïg!
De sinaasappel is echt heerlijk door de chocolade en de pecannoten zorgen voor een bite in de zachte brownies.
Dit heb je nodig
kleine, vierkante brownie/bakvorm
100 gram spelt bloem
150 gram pure chocolade
20 gram cacaopoeder
2 eieren
80 gram roomboter
2 eetlepels agave (of honing)
1 tl bakpoeder
1 theelepel kaneel
halve theelepel gemberpoeder
1 sinaasappel + schil
snuf zout
50 gram pecannoten + topping
Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 175 graden. Smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje op laag vuur en laat een paar minuten afkoelen.
Klop in een kom de eieren luchtig en voeg de agave en het sap en schil van een kwart sinaasappel toe. Meng nu met een spatel de chocolade door het ei. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder, cacaopoeder, snuf zout, kaneel en gember toe en meng voorzichtig met een spatel tot een beslag. Schep nu de pecannoten door het beslag.
Schenk het deeg in een ingevette brownievorm en top eventueel met nog wat pecannoten. Bak de brownies in het midden van de oven in 25/30 minuten gaar. De brownies zijn klaar als de buitenkant een beetje krokant is en de binnenkant nog zacht en smeuïg.
Laat de brownies afkoelen en rasp hier eventueel nog wat sinaasappelrasp overheen. Haal de brownie uit de vorm en snijd in stukken.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.