[print_link]
Het begint een beetje een gewoonte te worden om de granola aan te passen aan het seizoen en mijn favoriete ingrediënten. Ik eet zo vaak granola, dat het dan wel lekker is om te variëren. Zo wordt granola nooit saai.
Sinaasappel granola met pure chocolade
Ik blijf elke keer weer heerlijke nieuwe variaties ontdekken. Het seizoen van de sinaasappels is begonnen én chocolade met sinaasappel is een heerlijke combinatie. Een granola met deze twee heerlijke ingrediënten kon dus niet achterblijven!
Lekker met yoghurt en vers fruit.
Dit heb je nodig
100 gram havervlokken
50 gram quinoa
50 gram amandelen
50 gram cashewnoten
20 gram pompoenpitten
20 gram zonnebloempitten
2 el olijfolie
100 ml verse sinaasappelsap
rasp van de schil van een halve sinaasappel
50 gram pure chocolade (in stukjes)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havervlokken, noten en pitten in een kom. Meng hier de olijfolie, sinaasappelsap en de schil van de sinaasappel doorheen.
Verspreid de granola over een bakplaat met bakpapier en bak in 30 minuten krokant. Schep de granola op de helft even om. Laat de granola afkoelen en meng de stukjes pure chocolade doorheen.
Bewaar de granola in een luchtdichte pot.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter