[print_link]
Pasta kan eigenlijk altijd! Lekker met veel saus op koude dagen, of een lichte pastasalade op warme dagen. Je kunt zoveel verschillende soorten pasta’s maken, met verschillende soorten sausen, groenten en toppings, maar laten we vooral de ‘gewone’ pasta niet vergeten; pasta met tomatensaus!
Snelle pasta met tomatensaus en veel groenten!
Deze pasta met tomatensaus en groenten is een lekker en makkelijk basisgerecht. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de pasta is zo gemaakt. Je kunt natuurlijk variëren met de groenten (gebruik lekkere groentes uit het seizoen) en toppings.
Dit heb je nodig (2 á 3 personen)
200 gram volkoren spelt spaghetti (of een volkoren variant pasta)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 kleine stronk broccoli
halve courgette
halve aubergine
bakje champignons (250 gram)
1 el tijm
1 el oregano (of Italiaanse kruiden)
peper en zout
optioneel: verse basilicum
Zo maak je het
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar.Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit olie in een wok- of hapjespan en fruit de ui, knoflook en de kruiden aan. Snijd de aubergine, courgette en champignons in plakes/stukjes en voeg er bij in de pan. Bak alles ongeveer 10 minuten aan, tot de groente gaar zijn. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, de gekookte broccoli en eventueel naar smaak nog een beetje kruiden toe. Schep alles goed om en verwarm nog 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met wat peper en zout.
Meng de spaghetti door de saus en verdeel de pasta over de borden. Garneer eventueel met verse basilicum.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.