Spelt couscoussalade met kikkererwten

couscous salade

[print_link]
Zin in een makkelijk en voedzaam gerecht? Dan ga ik meestal voor deze vegan spelt couscoussalade. Perfect voor dagen dat je geen zin of veel tijd hebt om te koken, of wanneer zin hebt in een wat lichtere maaltijd.

Vooral in de lente en de zomer staat deze lauwwarme couscous hier vaak op tafel. Of op een kleedje in het park, want daar is het de ideale salade voor. Ik noem het ook wel mijn ‘park salade’.

Je kunt de salade half warm eten door de courgette en paprika even te bakken met wat kruiden, maar je kunt de salade ook koud eten door alles in blokjes te snijden en te mengen in een grote kom.

Dit heb je nodig
150 gram spelt couscous
1 blik kikkererwten (200 gram)
2 bosuien/lente ui
450 ml groentebouillon
1 puntpaprika
1 courgette
Half bakje cherrytomaatjes
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
Rucola
Olie
Peper en zout

Houd je van kaas? Voeg dan wat feta door de salade.

Zo maak je het
Doe de couscous in een kom en voeg hier de bouillon bij. Laat 5 a 10 minuten wellen, tot de bouillon helemaal opgenomen is.

Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met olie en bak de paprika en courgette samen met de paprikapoeder en tijm in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de lente ui in ringen, halveer de tomaatjes en laat de kikkererwten uitlekken.

Voeg de gebakken courgette en paprika, de kikkererwten, lente ui en tomaatjes toe aan de couscous en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout, besprenkel wat olie over de couscous en garneer met wat rucola.

couscous salade

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.