[print_link]
Het is bijna paasweekend! Een relax weekend met een uitgebreid paasontbijt, brunch of lunch. Eigenlijk is Pasen een goed excuus om de hele dag door te uitgebreid te ontbijten met heerlijke, feestelijke gerechten, zoals deze spelt pannenkoekjes met een sinaasappel-gember sausje.
Spelt pannenkoekjes met een sinaasappel-gember sausje
Voor deze heerlijke pannenkoekjes gebruikte ik mijn standaard recept voor speltpannenkoekjes. Door de toevoeging van het sinaasappelsap en het sinaasappel-gember sausje, zijn de pannenkoekjes wat frisser en nóg feestelijker. Perfect voor in de lente of het paasontbijt (brunch, lunch of wanneer je maar wilt).
Dit heb je nodig (4 middel pannenkoekjes)
100 gram volkoren speltmeel
120 ml plantaardige melk
1 sinaasappel (halve voor het sap door beslag en halve voor het sausje)
1 ei
1 tl bakpoeder
snuf zout
schijfje gember
1 el honing
Zo maak je het
Maak een beslag van het speltmeel, melk, zout, bakpoeder en het ei. Meng het sap van een halve sinaasappel toe (ongeveer 50 ml). Verhit kokosolie in een koekenpan en bak hierin pannenkoekjes om en om goudbruin (ongeveer 2 minuut per kant).
Hak de gember fijn en doe samen met de andere helft van de sinaasappel (zonder schil) en een eetlepel honing in een kom. Mix even kort met een staafmixer, zodat je een sausje hebt.
Verdeel de pannenkoekjes over de borden en schep hier een beetje saus overheen. Garneer wat rasp van de sinaasappelschil over de pannenkoekjes.
Geniet van je ontbijtje!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.