[print_link]
Het is herfst! Daar hoort natuurlijk een comfort gerecht met pompoen bij; spelt pasta met tomaten-pompoensaus! Want wie houdt er nu niet van een bord pasta met een romige saus wanneer het buiten koud en donker is? Met maar een paar ingrediënten heb je dit gezonde, plantaardige en heerlijke gerecht in een half uurtje op tafel staan.
Dit heb je nodig (3 a 4 personen)
200 gram volkoren spelt spaghetti
1 kleine flespompoen
150 gram doperwten (diepvries of vers)
1 pakje sugasaus
2 teentjes knoflook
1 ui
half rood pepertje
handje cashewnoten
1 el komijnzaad
1 tl tijm
Peper en zout
optioneel: scheutje plantaardige kookroom
Zo maak je het
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verwarm een hapjespan met olie en bak de ui, knoflook, peper, komijnzaad en tijm twee minuten aan. Snijd vervolgens de pompoen in kleine blokjes (kan met of zonder schil) en voeg erbij in de pan. Bak nog 5 minuten en roer regelmatig om.
Voeg vervolgens de sugasaus en doperwten erbij in de pan. Roer door elkaar en dek de pan af met een deksel. Laat de pasta 10 minuutjes staan op laag vuur, zodat ze pompoen kan garen. Voeg de spaghetti, cashewnoten en eventueel een scheutje kookroom toe om de saus wat romiger te maken en verwarm nog een minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.