[print_link]
Houd jij van een bord spaghetti met pesto? Probeer dan eens deze gezonde variant met volkoren spelt spaghetti en een pesto gemaakt van spinazie en noten.
Spelt pasta met spinazie-noten pesto
Zelf eet ik bijna geen kaas (meer), maar bij sommige gerechten vind ik het heerlijk en hoort het gewoon, zoals bij deze pasta. Maar voor een plantaardige variant kun je de kaas weglaten.
Dit heb je nodig (3 a 4 personen)
200 gram spelt spaghetti
150 gram verse spinazie
50 gram walnoten
25 gram (parmezaanse) kaas
1 bakje champignons
1 bakje cherrytomaatjes
1 teen knoflook
half rode peper
Peper en zout
Zo maak je het
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe de spinazie, walnoten, knoflook en de helft van de kaas in een kom en blend met een staafmixer tot een egale pesto. Zet apart.
Hak de rode peper fijn, snijd de champignons in plakken en halveer de tomaatjes. Verhit een bakpan met olie en bak de champignons en rode peper ongeveer 5 minuten aan. Voeg de laatste minuut de tomaatjes toe. Voeg vervolgens de spaghetti en de spinazie pesto toe en verwarm deze nog een minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overgebleven kaas en eventueel nog wat walnoten.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.