Bij Sinterklaas denk je natuurlijk meteen aan pepernoten/kruidnoten en speculaas! Wist je dat het heel makkelijk is om zelf heerlijke knapperige spelt pepernoten te maken? Gezellig om samen te bakken en een stuk gezonder dan kant-en-klaar pepernoten uit een zak.
Nog een groot voordeel, je huis gaat er zó lekker van ruiken. Door de geur van speculaas ben je meteen helemaal in de Sinterklaas stemming!
Spelt pepernoten maken
Voor deze heerlijke spelt pepernoten heb je maar een paar ingrediënten nodig. Binnen 5 minuten heb je het deeg gemaakt en kun je er pepernoten van maken. Even de oven in en klaar zijn je super verse en gezondere pepernoten!
Dit heb je nodig (30 stuks)
250 gram spelmeel (of boekweitmeel voor glutenvrije pepernoten)
100 gram roomboter
2 eetlepels speculaaskruiden
50 gram kokosbloesemsuiker
4 eetlepels (plantaardige) melk
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een kom het meel, de speculaaskruiden, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en zout in een kom. Voeg de melk en de boter toe en kneed hier een soepel deeg van. Is het deeg iets te droog? Dan kun je nog wat melk toevoegen.
Rol kleine balletjes (ze rijzen nog iets in de oven) van het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes een klein beetje aan. Bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten gaar. De pepernoten zijn nog een beetje zacht wanneer ze uit de oven komen, maar wanneer je ze laat afkoelen worden ze hard.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.