Speltbroodjes maken

IMG_2967
Speltbroodjes maken

[print_link]
Laat deze Pasen de verpakkingen voorgebakken broodjes en croissantjes in de winkel liggen en maak zelf broodjes, zoals deze speltbroodjes. Met een paar ingrediënten heb je deze speltbollen al gemaakt.

Gezonder, puur (zonder troep en e-nummers), makkelijk en een huis dat heerlijk naar gebakken brood ruikt.

Dit heb je nodig (4 kleine speltbroodjes of 2 speltbollen)

250 gram speltmeel (ander meel kan natuurlijk ook)
150 ml lauwwarm water
1 tl zout
3 gram gist
scheutje olijfolie
handje pompoen- en zonnebloempitten (optioneel)

Zo maak je het

Doe het meel, zout en gist in een kom of keukenmachine en meng door elkaar. Giet vervolgens tijdens het kneden/mengen het water en scheutje olie erbij. Meng de pitten door het deeg en kneed het deeg nog een paar minuten goed met de hand of laat een paar minuten kneden in een keukenmachine. Door het kneden worden de broodjes luchtig.

Verdeel het deeg in tweeën of vieren en maak hier bolletjes van. Bekleed een rooster met bakpapier en leg hier de bolletjes op. Dek af met een schone vochtige theedoek en laat ongeveer 45 min rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd met een mesje een kleine snee aan de bovenkant van de broodjes. Bak de speltbroodjes ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.

| Lekker met avocado, ei of humus.

IMG_2958

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.