[print_link]
Soms heb je gewoon zin in een bord pasta! Het liefst een beetje romig. Helaas niet altijd gezond, en dit gerechtje kan vaak zorgen voor after diner dips.
Romige spelt pasta met sojabonen
Deze romige speltpasta met champignons, courgette en sojabonen is echt een comfort gerecht. Een soort gezonde, vegetarische variant op de bekende pasta carbonara als je het mij vraagt. Heerlijk op koude regenachtige dagen.
Sojabonen
De sojaboon is een peulvrucht en de vrucht van een sojaplant. Sojabonen bevatten veel eiwitten en geven een verzadigt gevoel. Een lekkere en voedzame toevoeging voor wanneer je geen vlees eet, of minder vlees wilt eten. Ook heerlijk in salades.
Dit heb je nodig (4 personen)
200 gram spelt spaghetti
1 ui
1 teen knoflook
half rood pepertje
1 bakje champignons
1 bakje sojabonen
1 courgette
scheut plantaardige kookroom
1 tl bieslook
peper
rucola
Zo maak je het
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Snijd de champignons doormidden en de courgette in blokjes. Verhit een koekenpan met olie en fruit de ui, knoflook, peper en bieslook even aan. Voeg vervolgens de champignons en de courgette toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg ten slotte de sojabonen en een scheut kookroom toe, en verwarm de saus nog een minuut.
Meng de spaghetti door de romige saus en breng op smaak met wat peper. Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met rucola.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.