[print_link]
Dit is de lekkerste wortelcake die ik gemaakt heb! Een heerlijke, smeuïge carrotcake met walnoten en sinaasappel frosting. Een gezonde variant, zonder toegevoegde suikers.
Worteltaart is mijn lievelingstaart! Vooral een gezonde variant. Al vind ik cheesecake en chocoladetaart ook hee; lekker, alleen vaak wel erg machtig. En bij het eten van worteltaart heb je meteen een portie groente binnen 😉
Voor het maken van taart en cake heb je trouwens echt geen goede of feestelijke reden nodig. Als je zin hebt in taart of cake, dan maak je die gewoon 😉
Wortelcake met walnoten en sinaasappel frosting
Omdat wortel een zoete groente is (en ik sinaasappel heb toegevoegd) zijn toegevoegde suikers echt niet nodig bij deze taart. De cake is lekker luchtig en smeuïg, heeft een bite door de walnoten en de frisse frosting past er perfect bij.
Ik maakte er een cake van, maar je kunt het beslag natuurlijk ook in en taartvorm gieten en dan heb je een worteltaart. Simpel.
Dit heb je nodig
140 gram speltmeel
30 gram amandelmeel
2 theelepels baking soda
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
250 gram geraspte wortel
3 eieren
70 ml gesmolten kokosolie
sap van 1/2 halve citroen
sap en rasp van 1/3 sinaasappel
100 gram walnoten
mespuntje zout
Topping
200 gram roomkaas
sap van halve citroen en halve sinaasappel
rasp van een sinaasappel
klein handje walnoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Zeef het spelt- en amandelmeel (hier wordt je cake luchtiger door)
Meng alle droge ingrediënten (speltmeel, amandelmeel, baking soda, koek- en speculaaskruiden, zout) met elkaar in een kom. Klop in een andere kom de eieren luchtig en meng hier vervolgens de gesmolten kokosolie, het sap van de citroen, het sap van de sinaasappel en de sinaasappelrasp door.
Voeg de natte ingrediënten bij de kom met meel en meng goed door elkaar met een garde. Rasp de wortelen. Meng de geraspte wortel en walnoten met een spatel door het beslag.
Vet een bakblik (of springvorm) in met kokosolie of boter of gebruik bakpapier. Bak de cake ongeveer 40/45 in het midden van de oven. De temperatuur kan per oven verschillen, dus houd de cake goed in de gaten.
Frosting
Klop de roomkaas luchtig en voeg het citroensap, sinaasappelsap en de sinaasappel rasp toe. Laat de taart goed afkoelen voordat je de frosting over de taart strijkt.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!