[print_link]
Toetjes ben ik eigenlijk niet zo weg van. Maar ken je dat, dat je na het avondeten ineens zo een zin kan hebben in ‘iets’. Iets zoets (bij mij is dat bijna altijd chocolade). Ik had niks in huis, maar mijn lichaam moest gewoon ‘iets’ met chocolade. Zo zijn deze muffins ontstaan. Heb jij dat ook wel eens? Dan maak je de volgende keer gewoon even snel deze gezonde variant op chocolade muffins! Ze zijn namelijk super makkelijk om te maken en binnen een half uur zit jij met een kop thee te genieten van een zelfgemaakte chocolade muffin op de bank. Of twee..
Dit heb je nodig (6 muffins)
50 gram speltmeel
2 bananen
2 eieren
50 gram (geweekte) dadels zonder pit
3 el (rauwe) cacaopoeder
1 tl bakpoeder
1 el agavesiroop
Optioneel: 2 el cacaonibs
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het meel, cacaopoeder, bakpoeder en eventueel cacaonibs. Meng in een andere kom met een keukenmachine of staafmixer de bananen, dadels, eieren en agavesiroop. Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten en meng tot een beslag.
Vet een muffinvorm in met kokosolie en schep het beslag in de vormpjes. Bak de muffins gaar in ongeveer 20 minuten.
| Heerlijk met een beetje kokos en wat extra agavesiroop
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.