Hennepzaad wordt al duizenden jaren gebruikt en is familie van de moerbei. Hennepzaad levert alle aminozuren met een hoge gehalte en is daardoor een goede vervanging voor dierlijke eiwitten. Hennepzaad wordt gekweekt van een andere variant hennep en bevat daardoor nauwelijks THT.
Werkzame stoffen
| Hennepzaad bevat ongeveer 35% plantaardige proteïnen (voor spieropbouw en uithoudingsvermogen, sterke botten en tanden en het natuurlijk reinigen van het lichaam)
| Ze bevatten ontzettend veel mineralen waaronder magnesium, kalium, calcium, ijzer, mangaan, zink, koper, platina, fosfor, zwavel, nikkel, tin, jodium en zilver
| Ze bevatten essentiële meervoudige onverzadigde vetzuren (omega 3, omega 6 en omega 9. Verbetert de vet- en hormoonstofwisseling.)
| Ze bevatten een grote hoeveelheid lecithine (ondersteunt leverfunctie, belangrijk bij het ontgiften)
| Ze bevatten globuline (herstelt oud en beschadigt weefsel en maakt nieuw weefsel aan)
Hoe pas je ze toe?
Hennepzaden hebben een nootachtige smaak. Ze zijn heerlijk door smoothies, in de yoghurt en over salades en soepen. Je kunt er ook mee bakken wanneer je het hennepzaad vermaalt tot meel. Door de hoeveelheid plantaardige proteïnen, is hennepzaad aan te raden na het sporten.